VAD KÜLSŐ MÖGÖTT ÉRZŐ SZÍV

VAD KÜLSŐ MÖGÖTT ÉRZŐ SZÍV

Forrás: https://petofi.hu/hirek/hirek-hirek/708-vad-kulso-mogott-erzo-sziv.html?fbclid=IwAR0iVOlBtFQ9I31HYMNxUuhbjlOX5aNtUHsN-QqWYdENXgo4c39MiTd-2yk

VAD KÜLSŐ MÖGÖTT ÉRZŐ SZÍV

Száznál is több motoros vette birtokba a hétvégén az erdélyi Székelyhíd települést. A Hunyadi Rend motorosai ezúttal is jótékony céllal érkeztek: a dévai Gyermek Jézus Gyermekotthon apróságainak arcára mosolyt csalni, szívükbe pedig örömet csempészni. A program része volt a hamarosan elkészülő Petőfi–Szendrey Szerelem-ösvény meglátogatása is. 

A Hunyadi Rend egy magyar motoros közösség, tagjai közös motoros túrázásokon, zarándokutakon, jótékonysági akciókban vesznek részt, illetve szervezői is hasonló rendezvényeknek. 2004 óta indítanak útjára Déva segélytúrákat erdélyi nehéz sorsú gyermekek megsegítésére. A helyszín minden alkalommal más és más, a cél azonban ugyanaz: a rászoruló gyermekek anyagi támogatása, és hogy számukra felejthetetlen és örömteli pillanatokat szerezzenek.

Idén 16. alkalommal, szeptember 17. és 18. között jártak Erdélyben. A gyerekek legnagyobb örömére Székelyhídra a rend erdélyi és bihari motoros barátai is megérkeztek. A székelyhídi és gálospetri otthonban nevelkedő gyermekek megismerkedhettek a motorokkal, sőt ki is próbálhatták, milyen egy komoly vasparipán róni a kilométereket.

 

-

 

A résztvevők ellátogattak a már félig elkészült Szerelem-ösvényhez is, melynek ötlete Böjte Csaba testvér fejében született meg több évvel ezelőtt. Eredetileg azt álmodta meg, hogy egy zarándokútvonalon lehessen Petőfi Érmelléken tett látogatásának helyszíneit bejárni. Végül ez több okból nem valósulhatott meg, így született meg B tervként a Szerelem-ösvény gondolata, melyre – ahogy fogalmazott – „idegenvezetőnek Petőfi Sándort és Szendrey Júliát kértük fel”. Köztudott, hogy Petőfi szerelme Érmelléken bontakozott ki, így az ösvény létrehozása kézenfekvő volt, melynek külön apropót adott az, hogy idén és jövőre ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját.

 

-A Szerelem-ösvény egyik állomása
A Szerelem-ösvény egyik állomása

 

Az egyhektáros területen kialakított kilenc állomásos Szerelem-ösvény célja, hogy bemutassa Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének beteljesedését, egy férfi és egy nő kapcsolatának különböző állomásait, a szerelem és szeretet fontosságát, és a tiszta érzéseket. Mind a kilenc állomás keresztény hitvalláshoz és értékrendhez kötődő üzenetéhez különféle szimbólumok is kapcsolódnak. Aki végigsétál a stációkon, az önismerettől és az ismerkedéstől kezdve, a döntésen, az udvarláson és a leánykérésen át, a házasság előtti nemi élethez, a házasságig és az örök hűségig juthat el. Ezt az utat térben és időben is be lehet járni, de emellett az ösvény kiváló helyszíne lehet ráérős sétáknak, lassú elmélkedésnek, baráti és szerelmi időtöltésnek és lelki feltöltődésnek egyaránt.

 

-A Szerelem-ösvény támogatóinak egy csoportja
A Szerelem-ösvény támogatóinak egy csoportja

  
A tanösvény életre hívását szívmelengető, széles körű összefogás tette lehetővé. A kilenc állomásból nyolc anyaországi tulajdonossal büszkélkedhet, egynek a létrejötte pedig egy székelyföldi embernek köszönhető. A temérdek munkához és a tetemes költségekhez magánszemélyek, cégek és önkormányzatok is hozzájárultak, részben pénzadománnyal, részben kétkezi munkával. Nekik mondtak szívből jövő köszönetet ezen a hétvégén a szervezők, és persze az ötletgazda, Böjte Csaba is. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .