Ultrafutás Csaba Testvér székelyhídi gyermekeihez

Ultrafutás Csaba Testvér székelyhídi gyermekeihez

Csatlakozz Te is!p>A Yours Truly egy finn kezdeményezésű nemzetközi futás, melyet minden évben két alkalommal, január és február utolsó vasárnapjára hirdetnek meg. A teljes 50 km-es távot tetszőleges helyen, akárhány részletben le lehet futni, lényeg azonban, hogy az adott naptári napon legyen a futás. A teljes táv „kistestvére” a 25 km-es Yours Truly Half. A távot és az időeredményt egy honlapon lehet regisztrálni (http://www.futas.net/yourstruly/)

Az idei, 25. Yours Truly második lehetősége február 22-én lesz. Mivel egy ekkora távot luxus „csak úgy” lefutni, kerestünk egy célt, mely épp 50 km-re van Debrecentől! Ez a cél Székelyhíd, pontosabban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által a város központjában működtetett napközi és a Gyermek Jézus Gyermekvédelmi központ (a Stubenberg-kastély épületében).
http://szentferencalapitvany.org/hazaink/
A célba érkezők a gyermekekkel és a nevelőkkel találkozva betekintést nyerhetnek a Böjte Csaba nevével fémjelzett bentlakás és iskolaház működésébe.
A futást adománygyűjtéssel kötjük össze. Elsősorban takarító-, tisztító és fertőtlenítőszerekre, valamint tartós élelmiszerre, friss gyümölcsre van a legnagyobb szükségük, de a ruháknak, könyveknek, használt sportszereknek, és természetesen a játékoknak is nagyon örülnek. Az adományokat a gyülekezőhelyre hozzátok, onnan a kísérő személyautókkal visszük Székelyhídig.
Gyülekező február 22-én 8:30-kor Debrecenben, a Megtestesülés Plébánia előtti parkolóban (4032 Debrecen, Borbíró tér 9.). Indulás 9:00-kor.
A futást csak járhatatlan út (hó, ónos eső) esetén halasztjuk el. Az eső, köd vagy hideg nem akadály!
Útvonalunk: Békéssy Béla utca – Cívis utca . Martonfalvi utca – Dóczy utca – Egyetem tér – Nagyerdei körút – Kardos utca – Hadházi út – Homok utca – Dembinszky utca – Szűr utca – Huszár Gál utca – Luther utca – Ruyter utca – Budai Nagy Antal utca – Vámospércsi út – Létai út – Lahner utca – Diószegi út – Debrecen-Bánk – Létavértes – Székelyhíd (Sacuieni) főtere. Ez GPS-szel oda és vissza is bemérve 50,04 km.
A teljes útvonalon – főleg a városi szakaszon szigorúan betartjuk a KRESZ szabályait, a piros lámpáknál megállunk! A városon kívüli szakaszon az út menetirány szerinti jobb oldalán futunk. Két kerékpáros fog bennünket kísérni: egyikük a menet elején, másikuk a végén. A kerékpárosok láthatósági mellényt fognak viselni, ez a futók számára is ajánlott.
A tervezett tempónk 6 perc/km körüli lesz, a táv vége felé lassulva. Lehet ennél gyorsabban vagy lassabban is haladni, ebben az esetben az illető saját magának gondoskodik a frissítésről. Figyelem: a Yours Truly egy közösségi futás és NEM verseny!
Mindenki egy névvel ellátott szatyorban adja le a saját frissítőjét a gyülekezőnél, melyet a frissítőponton aztán használhat. Az első frissítőpont a Debrecen táblánál lesz (9,5 km). Ezt követően 5-6 kilométerenként frissítünk.
Az államhatárt a 40. kilométernél érjük el. Figyelem: érvényes útlevelet vagy személyi igazolványt mindenki hozzon magával, e-nélkül nem lehet Romániába belépni!
Székelyhíd főterén a célban (becslésem szerint magyar idő szerint 14:00-14:30 között) előbb a napközit látogatjuk meg, találkozunk a gyerekekkel és nevelőikkel. Teáról és némi szénhidrátpótlásról gondoskodunk. Itt van WC és átöltözési lehetőség, zuhanyzó azonban nincs.
Ezután a Stubenberg-kastélyban működő Gyermek Jézus Gyermekvédelmi központot tekintjük meg.
A hazautazást családtagjaink segítségével személyautókkal oldjuk meg. Kényelmesen 3 futónként kell egy személyautót számolni.
Aki a futásra szeretne jelentkezni az alábbi mail címen teheti meg: csango73@gmail.com, Dr. Major Tamás.
A Yours Truly szabályainak megfelelően 50 vagy 25 km-t lehet futni és ezt regisztrálni a YT honlapján. Adott a 2×25 km váltó indulásának lehetősége is. A teljes távra csak olyan futók jelentkezzenek, akik már legalább a maratont lefutották. Ha valaki nagyon szeretne velünk tartani, de a 25-50 km-es távok ijesztően hosszúak számára, lehetősége lesz a határtól 10 km-t lefutni a célig. Ez esetben azonban a Yours Truly honlapján nem tudja regisztrálni az eredményét.
Dr. Major Tamás
Amennyiben az eseményt szeretnéd támogatni akár felajánlással, akár személyes jelenléteddel, az alábbi elérhetőségen jelezd:
Berekméri Dalma 06-20/343-3467, berekmeridalma@gmail.com
Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .