Tavalyhoz képest több pénzzel segíti a civil szervezeteket a debreceni önkormányzat

Tavalyhoz képest több pénzzel segíti a civil szervezeteket a debreceni önkormányzat

2019-ben új célokra is pályázhatnak a civil egyesületek a debreceni önkormányzat úgynevezett civil alapjára.
Ettől az évtől közfoglalkoztatottak alkalmazását is finanszírozhatják a szervezetek – hangzott el Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület közösségi házában tartott tájékoztatón. Az eseményen Kovács István, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, óriási segítség a helyieknek, hogy ott egy civil szervezet működik.

– Különböző programokat szerveznek, szinte havonta van valamilyen kulturális vagy sportprogram, gyakorlatilag más lehetőség nincs is az itt élő lakosságnak, mint a civil szervezet által szervezett programok – hallhattuk a képviselőt.

Széles Diána alpolgármester Halápon, a Gyermekekért Közhasznú Egyesület közösségi házában azt mondta, azért változtattak a feltételeken, hogy minél hasznosabban tudjanak segíteni a szervezeteknek.

– Folyamatosan követjük a debreceni civil szervezetek igényeit; tavalytól kérésükre már működési költségeiket is finanszírozhatják a civil alapból, idén pedig közfoglalkoztatottak alkalmazására is fordíthatják a megítélt forrást – közölte az alpolgármester.

Széles Diána hozzátette, a debreceni önkormányzat olyan egyesületeket szeretne támogatni, amelyek a közösségért, a debreceniekért dolgoznak. 

http://www.dehir.hu/debrecen/tavalyhoz-kepest-tobb-penzzel-segiti-a-civil-szervezeteket-a-debreceni-onkormanyzat/2019/03/27/?fbclid=IwAR1ONVbbEK4zb3QDmivUL6I0yeo5UeQPZ3ryziZTWOE9AqddCXeFL7dhj4o

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .