Szüret Halápon 2020

Szüret Halápon 2020
2020. október 3-án valóban csodás napra ébredtünk. Csodás időjárás, csodás programok, és ami ezen a rendezvényen a legfontosabb és legcsodálatosabb volt, az az ÖSSZEFOGÁS!
Első alkalommal szerveztük a „SZÜRET MÁSKÉPPEN” hagyományőrző rendezvényünket. A program neve nem rendhagyó, de azért adtuk neki ezt a nevet, mert itt Halápon, mi másképpen „szüretelünk”. Nincsenek szőlőskertek, borászatok, nincs akkora hagyománya a szőlő préselésnek. A föld adta „javakat”, mi másképpen szüreteljük. Itt a földművelés és állattartás ami régen is, és napjainkban is jellemző, ezért ez nap lett a gazdáké! A traktor kiállítás és régi földműves eszközök mellett, kis állatok is bemutatásra kerültek, a gyerekek legnagyobb örömére. Jöttek olyan gazdák, akik a már feldolgozott állatokból készítettek finomságot, láthatták a kilátogatók, hogy nyúzzák meg a birkát, és kóstolhatták a messze híres balmazújvárosi slambucot, és mind egy szálig elfogyott a sültkrumpli hagymalekvárral. A gasztronómia itt messze nem ért véget, hiszen készült sertésből is szárnyasból is finomság. A gyerekek örömére készült óriás palacsinta és fánk is. A vásári hangulathoz nem csak a halápi gazdák járultak hozzá, meghívásunkra velünk voltak a mikepércsi Kemence Zug és a Tóth Méhészet is. Kínálta portékáját a Balmazportéka -Száraztészta és Krizsán Laura kézműves szappan készítő. A színpadon néptánc, népzene, pajzán mesék színesítették a rendezvényt. A GAZDAOLIMPIA is sikert aratott a fiatalok körében, reméljük jövőre még több bátor páros jelentkezik. A NŐS- NŐTLEN foci „fárasztó” volt : ) ,de sikere töretlen, a visszavágót már tervezik is! A fotók megmutatják, hogy milyen szuper nap is volt ez, így nekem már csak annyi tisztem maradt, hogy megköszönjem minden résztvevőnek, a halápi gazdáknak, hogy megtiszteltek bennünket, és a reméljük, hogy az ezen a napon elkezdődött családias hangulatú beszélgetések, „szakmai” tudás megosztása, jövőre folytatódni fog!
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .