Szorgos kezek tisztították Halápot!

Szorgos kezek tisztították Halápot!
A mai délelőttünket még a nap is beragyogta.☀️☀️☀️ Szemétszedésre hívtuk és vártuk a helyieket, és azokat is akik szerettek volna tenni az egészségesebb, élhetőbb környezetünkért.
A mai szemétszedést egy kicsit másképpen szerveztük, nem teljesen követtük az előző évek gyakorlatát, ezzel is kiküszöbölve az akkor felmerült problémákat. Na de nézzük szépen sorban, hogyan is alakult a mai program.👀👀👀 Több mint 100 fő érkezett a reggeli eligazításra, a felnőtteken túl jelentős létszámmal képviseltették magukat a gyerekek.😀🥰 Egyesületünk számára fontos a gyerekek környezettudatos nevelése, ezt több rendezvényünk alkalmával is előtérbe helyezzük.
Kesztyűket zsákokat, finom pogácsát, vizet kapott mindenki mielőtt elindultak az erdőbe. A gyerekeket Varga Edit természetpedagógus szakvezető kísérte és szemétszedés közben az apróságok ismerkedtek a fákkal,növényekkel, apró élőlényekkel. Megtelt zsákkal érkeztek vissza az iskolához, ahol a „munka” tovább folytatódott. Játékos, interaktív foglalkozással kerültek közelebb a természethez.
Természetesen a felnőttek is keményen dolgoztak, teltek a zsákok, utánfutók, majd a konténerek(töltésük még most is folyamatban van).
Ebben az évben, tanulva az előző években rémálommá vált szemétlerakásból, a konténereket az erdészet telephelyén helyeztük el, így ellenőrzött körülmények között lehetett letenni az összegyűjtött szemetet. Ez az ellenőrzés segített abban is, hogy a konténerekbe valóban csak a mai napon, és a szemétszedők által összegyűjtött szemét került. Sajnos régebben ilyenkor voltak olyanok, akik a háztartási egyéb, sokszor veszélyes hulladékot is kihozták, természetesen a konténer mellé, köré lehelyezve, ezzel sok bosszúságot és munkát adva másoknak. (Tavalyi évtől szemétszállítás lehet igényelni a zártkerti részen is, így akik előfizetnek a rendszeres szemét elszállításra, azoknak lehetőség van, egy évben egyszer ingyenes lomtalanítást kérni, ahol a veszélyes hulladékot és törmeléket kivéve, elszállítanak minden egyéb kihelyezett szemetet)
A jól végzett munka végén finom ebéddel vártuk a szorgos csapatokat.
Ismét lélegzik az erdő, és csak remélni tudjuk, hogy ez így is marad!!! A gyerekek nagyon élvezték, a mai nap nyertesei egyértelműen ők voltak.🥰🥰🥰

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Közterület felügyelet dolgozóinak, Polgárőreinknek, a halápi Erdészet dolgozóinak, Kovács István önkormányzati képviselőnknek, Varga Editnek és a megjelent helyi és nem helyi lakosoknak, hogy a szabadidejüket a mai napra nekünk ajánlották.👏👏👏

 
A mai nap győztesei valóban a gyerekek voltak! Mókával, jókedvvel, lóháton, de gyűjtik a szemetet.
Köszönöm az ÉletrevalÓ Gyermekekért Alapítványnak, hogy csatlakoztak felhívásunkhoz, és segítettek megtisztítani a halápi erdőt!👏👏👏

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .