Segítségnyújtás……gondoskodás

Segítségnyújtás……gondoskodás

Kedves Barátaink, Támogatóink, Ismerőseink, kedves Halápiak!
Elérkezett ismét az az idő, amikor a segítségeteket szeretnénk kérni! Kérnénk benneteket, hogy gondoljátok végig, hogy a közvetlen környezetetekben él-e olyan idős ember, család, akiknek ebben a kialakult helyzetben segítségére lehetnénk. Idősek esetében, bevásárlás, gyógyszer kiváltása, esetleg begyújtás…..amire gondolunk.(különösen a mai naptól, mert a halápi kis bolt bezárt, legközelebb Vámospércsen van csak élelmiszer bolt). Családok esetében pedig olyan helyzetekre gondolunk, hogy esetleg elvesztette munkáját, illetve kilátásban van, hogy elveszíti.
Továbbá egy lehetőséget szeretnénk felajánlani iskolás korú gyerekeknek (ezt a Halápon élőknek ajánljuk elsősorban), hogy a napközbeni tanuláshoz szükséges széles sávú internetet, laptopot, tabletet tudunk biztosítani a Bokorhegyi iskolában. Tudjuk, hogy már működik a távoktatás, de előfordulhat, hogy a tanyákon, esetleg a központtól messzebb eső részeken akadozik az internetes szolgáltatás, esetleg a használatban lévő gépek feladják a szolgálatot.
A Karitatív Testület is segítségünkre van, jelzésre van szükségünk, hogy segíteni tudjunk. Ha tudjátok hogy kinek is kellene segítenünk(itt most elsősorban azokra gondolunk, akikkel nem vagyunk amúgy is napi kapcsolatba), akkor jelezzétek!!!
Most azokhoz szólnék, akik úgy gondolják, hogy segítségünkre tudnak lenni más formában is.Sokfajta segítség létezik, ezért kérnélek benneteket, hogy felelősségetek teljes tudatában gondoljátok végig, hogy mit tudtok felajánlani (élelmiszer, szállítás, fizikai munka…) Muszáj vagyok megosztani veletek egy történetet, ami a hétvégén történt velem,…. hiszen én sem gondoltam, hogy egyszer szükség lesz rá,…….csak pakoltam egyik helyről a másikra,………hiszen egy emlék, életem egy kis darabja.Szóval, hogy értsétek……..
A mai napon a régen elhunyt nagymamám is segíteni tudott… 🙁 Nem is hiszitek el hogyan? Tegnap olvastam egy felhívást, miszerint sűrű szövésű pamut anyagra lenne szüksége egy debreceni fiatalembernek, aki ingyen-bérmentve szájmaszkokat varr, elsősorban klinikai dolgozok részére……és ekkor….előkerült nagymamám által szőtt anyag, amit évtizedekkel ezelőtt kaptam tőle, azzal a felkiáltással,hogy ….”tedd el fiam, jó lesz az még valamire”. Drága „Kicsimamám”, most jött el az ideje……valóban jó lesz! Kimostam, kivasaltam, megsimogattam még egyszer utoljára, aztán még hozzátettem azokat anyagokat is melyet barátnőm adott, és átadtam hasznosításra. Szóval csak buzdítani szeretnék mindenkit, hogy az irigységet, a „jó szomszédi nem törödömséget” tegyük félre. Tegyük félre, hogy még sokáig lehessenek gyerekeink a nagyszülőkkel, dédikkel…. Elérhetőségünk: +36203433467; berekmeridalma@gmail.com. vagy az egyesület facebook oldalán a messengeren.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .