Összefogás ereje…. Budapest-Debrecen-Haláp-Gálospetri

Összefogás ereje…. Budapest-Debrecen-Haláp-Gálospetri

Valamikor régebben hallottam Böjte Csaba testvértől egy nagyon kedves gondolatot…”Meg vagyok győződve, hogy a fiataloknak szükségük van egy csendes évre, amelyben egyetlen iránytűjük a szeretet és a jóakarat. Ezért is hívlak kedves fiatalok, gyertek és nagylelkűen ajándékozzatok életetekből egy évet az emberek szolgálatára.”
ezen gondolatok mentén, április 7-8 – án egyesületünk vendégül látott 15 budapesti általános iskolást és 3 pedagógusát. A gyerekek egy német tannyelvű iskola tanulói, akik úgy érezték és gondolták, hogy ha nem is egy évet, de egy hétvégét a gyerekek „szolgálatára” ajánlanak fel.
Izgatottan vártuk a találkozást. Az anyaországi gyerekek saját készítésű játékokkal készültek a határon túli gyerekeknek, akik Gálospetriben élnek. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gyermekotthonában.
A meglepetés sikerült, egy kedves „fortély” segítségével az ismerkedés gyorsan ment. Énekeltek, játszottak közösen, a meglepetés ajándékok is pillanatok alatt az asztal kerültek, és boldog, mosolygós arcokat láthattunk az otthon barátságos ebédlőjében. A pénteki találkozást nem zártuk le napnyugtával, hiszen szombaton ismét visszatértünk még az otthon lakóihoz.Foci, móka, kacagás mind mind „határtalanul”.
Ez a virágvasárnapi hétvége csodálatos volt, nagyon nagy öröm volt számunkra is, hogy részt vehettünk ennek a megszervezésében, sikeres lebonyolításban. Kérlek nézzétek meg a képeket és látni fogjátok, hogy minden perce megérte a „szolgálat” elérte célját. Természetesen lesz folytatás is ezt a nehezen útnak induló budapesti lurkók szeméből tisztán kiolvashattuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .