Összefogás a gyermekekért program

Összefogás a gyermekekért program

2015. július 20-27-ig a Debrecen-Halápon a Farm nevű erdei iskolában 35 erdélyi (Gyergyószárhegyi gyermekotthon lakói) és 20 nagycsere-halápi gyermek tartalmas üdültetését szervezi a Kortárs Szalon Kulturális Alapítvány, a DMJV Gyermekvédelmi Intézménye és a Megtestesülés Plébánia közös rendezvényeként.

A táborunk célja továbbra is, hogy a határon túli valamint a helyi gyermekek közvetlenül is megismerhessék hagyományainkat, és ez beépüljön értékrendjükbe, életlátásukba. Továbbá célunk erősíteni a helyi fiatalokban a határon túli magyar kapcsolatok jelentőségét, a határon túli fiatalokban pedig a magyar identitásukat.

A programokban nem lesz hiány, lesz állatkerti séta, Koppány-völgye kalandparkban ügyességtétel, élményfürdőzés, strandolás,sport- és kézműves foglalkozás, íjászkodás, rendőrkutya bemutató, terápiás kutyusuk,debreceni fizikusok, bábosok, stadion látogatás,interaktív játékok az AGORA-ba, na meg tánc, sok móka, és kacagás.

Ismét találkozhatnak a tavaly született barátságok, születhetnek újabb barátságok, de a legfontosabb, hogy ezek a gyermekek maradandó és tartalmas élményekkel teli héttel a hátuk mögött térhessenek haza.

Átnézve az előttünk álló programokat, segítségnyújtók jó szándékát, az előkészületeket, biztos vagyok abban, hogy ennek a tábornak csak „nyertesei” lesznek.

A hét során jártunk a kerekestelepi fürdőben, Koppány völgyében, az Agora interaktív parkban. Jártunk a stadionban, sétáltunk azon a füvön ahol híres labdarúgókat is láthattunk már játszani. Megnéztük az állatokat, ijedeztünk az elvarázsolt kastélyban. Hűsöltünk a Nagyerdő lombjai alatt, és megcsodáltuk a Debrecent bemutató ködszínházat, csúszdáztunk az élményfürdőben.

Idegenvezető és egy kis autó segítségével megtudtunk sok érdekességet Debrecenről, és a mozizás adta élmény sem maradt el. Volt, hogy nem is hagytuk el a táborhelyet, még is jól szórakoztunk. Jöttek hozzánk bábosok,rendőrkutyák, kézművesek, íjászok, táncosok, fánksütők.

A tábor zárásaként az erdélyi gyergyószárhegyi gyerekekkel és nevelőikkel egy nagyon szép ünnepen is részt vehettünk. Nevezetesen a „Katolikus 300” ünnepen, ahol a gyergyói gyerekek egy kis színdarabbal és énekekkel kedveskedtek a Nagyerdőre kilátogató közönségnek.

Legnagyobb örömünkre ugyan annál a színpadnál tapsolhattunk a Role zenekarnak is.
Egyszóval egy fergeteges hetet hagytunk a hátunk mögött és mi szervezők úgy gondoljuk, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy felejthetetlen élményt nyújtsunk a táborlakóknak.

A tábor elérte célját, mi elfáradtunk, a gyerekek feldobódtak, mosollyal, örömkönnyekkel, újabb barátságok kialakulásával búcsúztunk a tábor végén. Mi, akik részesei lehettünk ennek a hétnek bizton állíthatom, hogy nagyon elfáradtunk, de ez a fáradság egy nagyon jóleső fáradtság.A fáradságunkért fizetség járt, és a gyerekek nem voltak szűkmarkúak. Kaptunk sok-sok mosolyt, „ízes beszédet”, kacagást, hálás köszönetet, és közben tanultunk ám mi is, nem is keveset: kitartást, türelmet, és nem utolsó sorban azt, hogy minden gyermek egy külön egyéniség, mindenkiben rejlik valami „csoda”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .