Mikulás napi forgatag az Apolló moziban

Mikulás napi forgatag az Apolló moziban

2014. december 6., 14:00

Böjte atya gyermekei is Debrecenbe készülnek Debrecen – A Mikulás villamosozni fog Debrecenben, az Erdélyből érkező gyerekek pedig az Apolló moziban mutatják be műsorukat.

Nem csupán a lappföldi, de a „magyar” Mikulás is Debrecenbe jön. Konkrétan december 6-án! 17 órakor a Nagyállomáson villamosra száll, ahol manói apró ajándékokkal kedveskednek az utazóknak. E napon nem csak a december 7-éig átható Kossuth téri Mikulás-házikóba kukkanthatunk be egyébként, de érdemes ellátogatni az Apolló moziba is, ahova Böjte atya és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei érkeznek, az Összefogás a gyermekekért jótékonysági programhoz csatlakozva. Lesznek kézműves-foglalkozások, gyermekműsorok, filmvetítés.

14 órakor kezdődik a székelyhídi gyermekek előadása, 14.30-kor a Szentháromság Gyermekotthon előadása, majd 15 órától Újhelyi Kinga és Vranyecz Artúr műsora kezdődik. Ezt 15.30-tól a székelyhídi Napközi otthon előadása követi, 15.30-kor bemutatkozik a Jövődért Alapítvány, 16 órakor pedig a gyergyószárhegyi Kájoni János gyermekotthon műsorát láthatják az érdeklődők. Vetítés is lesz: 14 órától a Böjte atya életútját bemutató Csillagösvényen című film, majd 15.30-tól Utazás egy szerzetessel c. kisfilm kerül műsorra. Egy hónapig tart az a kiállítás, melynek témája az idén nyáron Hármashegyen megrendezett gyermektábor, illetve a Böjte atya fenntartásába került erdélyi keresdi Bethlen kastély képei.

A helyszínen téglajegy váltható, az ebből befolyt összeg a kastély felújítását fogja szolgálja. A főtéren egyébként november 30-tól december 7-ig a város fenyőfája melletti faházban a rászoruló gyerekek javára, adományokat gyűjt a szervező Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Eljött a várva várt pillanat, a Mikulásnapi forgatag keretein belül rengeteg programokkal készültünk az ide látogató gyermekeknek valamint saját előadással készültek és kedveskedtek a gyermekek ami nagyon jó és izgalmas volt.

A Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület a 2014 December 6-7.-én Mikulás napra fogadott 60 gyermeket, akik Gyergyószárhegyről, Székelyhídról, Gálospetriből és Halápról érkeztek advent második hétvégéjére Debrecenbe. Ahogyan közelednek az ünnepek legtöbbünket egy különös hangulat kerít hatalmába. Ilyenkor azt érezzük, hogy több jót kell cselekednünk, mint az év többi napján. Mindenki egy kis csodára vár, legyen az egy kedves szó, aján…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .