Legyetek jók

Legyetek jók

Adománygyűjtés 2014. dec. 6-7.

Egyesületünk összefogva a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-el a Megtestesülés plébániával, 2014. november 30-tól december 7-ig adománygyűjtést szervezett Debrecenben a Kossuth téren. Az adománygyűjtés része volt a 2014. dec.6-7-i Mikulás napi forgatagnak (erről az előzőekben már beszámoltam). 60 gyermek színesítette hétvégénket, érkeztek Gálospetriből, Székelyhídról, Gyergyószárhegyről és Halápról is.

A „Legyetek jók” névvel ellátott faházba vártuk és fogadtuk az adományokat, felajánlásokat. A kis „kuckónkat” a város iskolásai és óvodásai öltöztették díszbe. A gyermekek által készített ajándéktárgyak nagyon kedvesek és kedveltek voltak a látogatóink köreiben. Az adománygyűjtés mellett információval is szolgáltunk a keresdi várkastély helyzetéről, felújításáról a segítségnyújtás lehetőségeiről. Munkánkat egy kiállítás is segítette az Apolló moziban. A gyűjtés célja Böjte Atya gyermekotthonainak megsegítése. Advent második hétvégéjét követően négy fő segítségével elindultunk az összegyűlt adományokkal. Az otthonokban nagy-nagy szeretettel fogadtak bennünket. Segítségünkre voltak a busz kipakolásában, a csomagok rendszerezésében. Közben beszélgettünk, mesélték az élményeiket, boldogok voltak, hogy Debrecenbe járhattak, részesei lehettek egy pici csodának, amit Debrecen és Ti kedves Támogatók nyújtottatok nekik.

Nekünk közbenjáróknak is nagyon jó érzés volt ott lenni, részesei lenni a gyermekek örömének. Sikerült mindent elvinni, élelmiszert, tisztálkodási szereket, ruhaneműt,játékokat, televíziót,videó és DVD lejátszókat, és nem utolsó sorban pénz felajánlást is. Hálásak voltak mindenért, köszöntek mindent és szeretettel várnak mindenkit. A meleg fogadtatáson túl, amit nyújtani tudnak- az elmondásuk szerint- az nem sok, de mi odalátogatók éreztük, hogy igen is nagyon sokat tudnak nekünk nyújtani.

Néhány felhőtlen és huncut mosoly, ölelés, kíváncsi kérdések, mind, mind azt éreztetik velünk, hogy mennyire örülnek nekünk, mert, ha kis időre is, de azt érezhetik, hogy tartoznak valakihez, valakikhez, akik gondoskodnak róluk. Kívánom, hogy legalább egyszer, mindenki legyen részese ennek az érzésnek. Csaba testvér szavait idézve” Isten fizesse jóságotok”. Az egyesület elnökeként én is még egyszer köszönöm mindenkinek, aki segítette munkánkat, köszönöm, hogy hozzájárultatok ehhez a csodálatos „érzéshez”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .