Lecsós ételek készültek Halápon
Debrecen – Igazi közösségi, családi eseményt szervezett a civil szervezet.
A Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület a „Szüret másképpen” című rendezvényét immár negyedik alkalommal szervezte meg a halápi közösségnek. Ebben az évben lecsó főzőversenyt is hirdettek. Azt kérték, hogy a csapatok engedjék szabadjára fantáziájukat, ne csak szokványos lecsót, lecsós ételeket készítsenek.
Így született meg a „lecsó slambuc ágyon”, mely díjat is érdemelt – idézte fel Berekméri Dalma, az egyesület elnöke, aki elárulta, természetesen nem csak a fakanál volt a középpontban, minden látogató talált magának valami érdekeset, szórakoztatót.
Ismerkedni lehetett a régi népi mesterségekkel, gyakorolni lehetett a kötélverést. A kicsik kipróbálhatták a sörényfonást, a bátrabbak lovagolhattak.
Néptánc, friss ivólé almából és a helyszínen készült fánk színesítette a rendezvényt.
Forrás: Dehir.hu