Kerekestelepi fürdőben

Kerekestelepi fürdőben

2016. június 18-án szombaton a Kerekestelepi fürdőben jártunk….

Pontosan a Közösségben a Kerekestelepi Fürdő-és Kemping Fejlődéséért Egyesület felkérésére vendégeink voltak Erdélyből, Dózsa György településről, az Isteni Irgalmasság Gyermekvédelmi Központ néhány lakója és nevelőik.

A szombati hivatalos fürdő megnyitója a székelyruhába öltözött vendégeink csodaszép vallásos énekével kezdődött. A gyerekek felkérésüknek eleget téve, a fürdő területén felállított hatalmas színpadon mutatták meg, hogyan is kell népdalt énekelni, hogyan is kell ezt táncba „vinni”, és hogy a szemek továbbra se maradjanak szárazon, ezért megnevetették a közönséget, néhány székely góbés történettel. 🙂 A maximálisan teljesített „feladat” után jött a megérdemelt pancsolás, játék, móka, kacagás, közben sok-sok színpadi produkció megtekintése, tánc, na és amire nagyon-nagyon sokan vártak és vártunk… a Bonnie Tayler koncert.!! Remek volt! 🙂

Fáradságot kipihenve vasárnap délben misén vettünk részt a Megtestesülés plébánián. A gyülekezet és a gyerekek Laci Atyát köszöntötték a harminc éves papi pályafutása alkalmából.

A jól nevelt vendégekhez méltóan az Erdélyi apróságok külön versekkel lepték meg az atyát, aki elcsukló hangon köszönte meg nekik a gyönyörű gondolatokat, majd a gyerekek gyűrűjében mindnyájunkra áldást kérve, köszönt el tőlünk.

Hazaindulásuk előtt megnéztük még Nyilas Misi „otthonát”, a híres Református Kollégiumot is, szerették volna látni a gyerekek, mert most olvassák a Légy jó mindhalálig című regényt. 🙂
A képeket nézegetve, visszagondolva a hétvégére, csak annyi jutott eszembe, hogy HÁLÁS KÖSZÖNET a DÓZSA GYÖRGYI NEVELŐKNEK EZEKÉRT A GYEREKEKÉRT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .