Főzőverseny és egyéb mókák

Főzőverseny és egyéb mókák
Főzőverseny és egyéb mókák

Új magyaros étel született Halápon – fotókon a sokadalom!

Negyedik alkalommal rendezte meg a „Szüret Másképpen” programját a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület szombaton a helyi közösség számára – tudatta Berekméri Dalma, az egyesület elnöke.

Ebben az évben lecsófőzőversenyt is hirdettek, azt kérve a csapatoktól, hogy engedjék szabadjára fantáziájukat, ne csak szokványos lecsót, lecsós ételeket készítsenek. Így született meg a „lecsó slambuc ágyon”, mely díjat is érdemelt.

Természetesen nem csak a fakanál volt a középpontban, minden látogató talált magának valami érdekeset, szórakoztatót. Ismerkedni lehetett a régi népi mesterségekkel, gyakorolni a kötélverést vagy a kicsiknek a sörényfonást, a bátrabbak pedig lovagolhattak is. A néptáncosok sürögtek-forogtak, táncra invitáltak mindenkit.

A helyszínen friss ivólé is készült, nem szőlőből, hanem almából, híven a rendezvény szlogenéhez; „Szüret Másképpen”. Az ivólé mellé szintén frissen sütött fánkot kínáltak. 

Remek délutánt tudhattak magunk mögött a halápiak: napsütés, mosoly, jókedv, csapatépítés, összefogás… kell ennél több egy hétvégére?! 

Forrás: HBN

https://www.haon.hu/helyi-kozelet/2022/10/uj-magyaros-etel-szuletett-halapon?fbclid=IwAR171qt80bcx7NLADgXNOqoYVQ5odkq1AYQXs6aj6xBZhabAyRHABrQfXJo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .