Új magyaros étel született Halápon – fotókon a sokadalom!
Negyedik alkalommal rendezte meg a „Szüret Másképpen” programját a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület szombaton a helyi közösség számára – tudatta Berekméri Dalma, az egyesület elnöke.
Ebben az évben lecsófőzőversenyt is hirdettek, azt kérve a csapatoktól, hogy engedjék szabadjára fantáziájukat, ne csak szokványos lecsót, lecsós ételeket készítsenek. Így született meg a „lecsó slambuc ágyon”, mely díjat is érdemelt.
Természetesen nem csak a fakanál volt a középpontban, minden látogató talált magának valami érdekeset, szórakoztatót. Ismerkedni lehetett a régi népi mesterségekkel, gyakorolni a kötélverést vagy a kicsiknek a sörényfonást, a bátrabbak pedig lovagolhattak is. A néptáncosok sürögtek-forogtak, táncra invitáltak mindenkit.