Elindult a Szerelem-ösvény projekt megvalósítása

Elindult a Szerelem-ösvény projekt megvalósítása
Lapátot, ásót fogtak, oszlopot állítottak és fát ültettek a hétvégén.

A Szerelem-ösvény projektet Böjte Csaba álmodta meg, az ötletről a ferences rendi szerzetessel nyáron, a Debrecenben tett látogatása alkalmával beszélgettünk. A projekt most a megvalósítás fázisába lépett, ennek kapcsán az ösvény leendő helyszínére, Székelyhídra mentek az érintettek. Szervezők, állomást örökbefogadók, a projekt művészeti vezetői mind lapátot és ásót ragadtak, hogy a helyszínen, a már kijelölt úton a jövőbeli kilenc állomás pontját megjelöljék. A látogatás eredményeiről Berekméri Dalma, a projektet összefogó Halápon a Gyermekekért Egyesület elnöke számolt be a Naplónak.

Szükség van még segítőkre

Elmondta, hogy az egyhektárnyi területrendezésnek az oroszlánrészéről a székelyhídi polgármester gondoskodott. A tervek szerint az ösvény majdani kilenc állomása egy-egy szimbólum lesz, így megjelenik majd önismeret, döntéshozatal, ismerkedés, udvarlás, leánykérés, intimitás, jegyesség, házasság és örök hűség mint a párkapcsolat, a házasság fontos jegyei.

A hétvégi látogatás alkalmával az állomások helyére oszlopokat helyeztek ki, majd minden helyszínen egy-egy verset mondtak el a székelyhídi gyerekek. Később tizenkét fűzfát, valamint Debrecen város két felajánlott fáját is elültették a vendégek. Berekméri Dalma elmondta, a munka végeztével a jövőbeli terveket is megvitatták. A tél a háttérmunkáról, a szervezésről szól majd, egyebek mellett kivitelezőket keresnek azért, hogy tavasszal folytathassák a megvalósítást. Kitért arra is, hogy az állomások örökbefogadói mellett további támogatásra is szükség volna. A terület fogadóállomásának és rendezvényhelyszínének még nincs örökbefogadója, de a kerítés és a sétaösvény megvalósításához is várnak támogatókat.

BBI

Forrás: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/elindult-a-szerelem-osveny-projekt-megvalositasa-5839586/?fbclid=IwAR2xplaH3MIOcq4Vqnn9v76DKpd47ulb4NSomeUXELQCKiVJka-BHHmAsC0
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .