Disznóvágás 2021

Disznóvágás 2021
🐷🐷🐷A mondás szerint azért télen vágnak disznót, mert ilyenkor nem romlik el a hús, és nem savanyodik meg a menyasszony. Egy igazi vidéki disznóvágás kemény munka, és az egész család kiveszi belőle a részét. Így volt ez nálunk is Halápon. Családias hangulat, muzsika, nótaszó, minden ami „előrevitte” a munkát! Szárhegyi vendégeink, nótacsokorral, zenével, és egy kis tánccal is megfűszerezték ezt a napot..
Az egész napi munka megjutalmazása pedig a disznótor volt, ahová nemcsak a disznóvágás résztvevői voltak hivatalosak, hanem a bárki idelátogathatott, és hozhatta a barátokat is. Igazi közösségi lakoma kerekedett, ínycsiklandozó, friss falatokkal teli asztalok, vidám társaság, házi pálinka, és házi borok sokasága várta az ideérkezőket.
A disznótorról senki nem távozott üres kézzel, mindenki kapott útravalót. Köszönjük a szárhegyieknek és a halápi csapatnak is, hogy bemutatták és elkészítették hagyományaik szerint a finom étkeket, így mi szemlélődők ezáltal is bepillantást nyerhettünk egy vérbeli magyar disznóvágásba, és kicsit jobban megismerhettük általa az ősi, magyar hagyományainkat. A fergeteges nap sikeréhez hozzájárult Liszter Sándor és a Vadrózsák, a Black Rose fiatal csapata, Heit Lóri és zenekara, Pintér Timi a Zenebutikból, és megmozgatta arcizmunkat Somogyi András humorista.😜🙃😉😆🐷🐷🐷Hála és köszönet minden segítőnek, legyen az halápi, kecskeméti, debreceni,szárhegyi, hajdúhadházi!🥰🥰🥰
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .