Beszámoló Csaba Testvér látogatásáról

Beszámoló Csaba Testvér látogatásáról

Böjte Csaba ferences szerzetes eleget tett debreceni barátai meghívásának, s november 6-án délelőtt Debrecenben lesz.

A Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület évek óta feladatának tartja, hogy a nyári szünetben gyermekeket fogadjon Csaba testvér gyermekotthonaiból, s együtt táboroztassa őket a helyi gyerekekkel.
Ugyanez a lelkes csapat segített abban, hogy a 2014-ben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásába került keresdi Bethlen-kastély fejújításához Debrecenből is érkezzen támogatás. Csaba testvér a kastélyt illetően úgy látta és látja, az előtte álló ötven évre lesz feladat bőven. Két év telt el az 50-ből, ma is aktuális a kastélyról beszélni, aktuális állapotáról beszámolni.
Az Egyesület először 2014 adventjében az Apolló moziban hívta fel a figyelmet egy kiállítással arra, hogy milyen állapotú az épület. 2015 júniusában egész napos látogatásra hívták Csaba testvért, aki akkor megjelent könyve kapcsán az Ünnepi Könyvhét programjára egy ajándék zenekarral, a csíkszeredai ROLE együttessel érkezett. Ugyanabban az évben a ROLE-t a Szent Anna-napi búcsún hallhatták a debreceniek a Nagyerdőn.

Berekméri Dalma, az Egyesület elnöke örömmel számolt be arról, hogy keresdi látogatása során a kastély egy szárnyát így mutatták be: „a debreceni szárny”. Egy kicsiny debreceni szelet Keresden, mely a Debrecenből is érkező adományoknak köszönhetően újult meg, vált lakhatóvá.

November 6-i látogatásán Csaba testvér a Megtestesülés Plébánián misézik 11.15-től, előtte pedig a Nagytemplom mögötti Karakter 1517 Kávézóban találkozik az érdeklődőkkel 9 és 10 óra között. A ROLE zenekar ugyanezen a napon a Szent László Domonkos Plébánián szolgál, a fél 10-es misén.

Délután Csaba testvért már Pécsre várják.

A keresdi Bethlen-kastély ügye nem múlt idejű. Akinek lehetősége van, a debreceni alkalmakon lehetősége lesz segíteni, akár könyvvásárlással is.

Kérdésekkel kereshető:
Berekméri Dalma, a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke (20-3433467, berekmeridalma@gmail.com)
Gábor-Tóth Ildikó, a Főnix Rendezvényszervező munkatársa (30-6122629, toth.ildiko@fonixinfo.hu )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .