A gyergyószárhegyi Kájoni János gyermekotthon évfordulója

A gyergyószárhegyi Kájoni János gyermekotthon évfordulója

2014. szeptember 10.

Gyorsan tovaszállt ez a nyár is, és így iskolakezdéskor az emberek többsége szívesen gondol vissza az elmúlt időszakra.

A Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnökeként, jómagam is visszapörgettem az idő kerekét, és igen jóleső gondolatok jöttek elő tevékenységünkkel kapcsolatosan. Ezen jóleső gondolatok sarkaltak arra, hogy elmondjam, ezen a nyáron egy kiváló csapattal dolgozhattam együtt, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ez a csapat, sok gyereknek felejthetetlen élményt nyújthatott és nyújtott, itt Debrecenben.

Mint ahogyan már itt a facebookon is beszámoltunk, a közös összefogás értéke és eredményeként egy hagyományőrző, kézműves, tehetségkutató és tehetséggondozó gyermektábort szerveztünk, határon túli és helyi gyermekek számára. Táborunk célja, hogy a határon túli valamint a helyi gyermekek közvetlenül is megismerhessék egymást, megismerve ezzel új értékeket, látásmódot, sorsokat, így toleránsabban tekinthessenek saját és mások helyzetére. Fontosnak tartottuk a határon túli magyar kapcsolatok jelentőségét és erősíteni kívántuk a fiatalokban a magyar identitásukat. Örömmel mondhatom el, hogy a tábor elérte célját. Szeptember hónapban találkoztam ismét a határon túli gyermekekkel, akik a táborban is részt vettek. Csillogó szemek, ölelés, egy-egy könnycsepp, és sok-sok kérdés, érdeklődés az anyaországi gyermekek felől.

Kedves Támogatók, Barátaim, Ismerősök! Tudnotok kell,- és aki ott volt velem, az érezhette is-,hogy ezt folytatnunk kell, és folytatni is fogjuk. Hálás köszönetemet szeretném ismét kifejezni mindenkinek, aki segítségünkre volt ebben a kezdeményezésben, mert ez a kezdeményezés valóban szívből jött, az egymásra figyelésről, emberi értékekről, összefogás erejéről szólt. Nagyon- nagyon jó volt ennek részese lenne.

2014. szeptember 10-én ünnepelte évfordulóját a gyergyószárhegyi Kájoni János gyermekotthon. Ezen alkalomból vehettem részt a rendezvényen és vehettem át Csaba testvértől egy Emléklapot, melyet egyesületünk kapott, megköszönve eddigi munkánkat, melyet most nagy-nagy szeretettel nyújtok át nektek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .