A dévai szerzetes

Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes neve 1992-ben vált ismerté, amikor Déván, egy kolostorban megalapította első gyermekotthonát. Azóta is fáradhatatlanul járja a városokat, falvakat, mindenhol összegyűjti a nyomorban élő gyermekeket, s nem csak otthont, iskoláztatási is biztosít számukra a munkáját segítő nevelőcsaládok segítségével.

Az általa alapított gyermekotthonokban jelenleg összesen, mint egy hétszáz gyermekről gondoskodnak. Gyergyószárhegyi Gyermekotthon Vezetői és Böjte Csaba atya üdvözletüket küldik Debrecennek és minden jóakaratú embernek! Felépül a dévai gyermekek 13.-ik otthona, amely elkészültekor 20 gyermek bentlakását és 30 napközis ellátását fogja biztosítani Székelyföldön a gyergyói medencében.

A háznak november végére kellene elkészülnie. Sajnos még berendezés és a napi működéséhez való felszerelése sok kívánni valót hagy maga után. Az otthont egy kétgyermekes fiatal család kezdte építeni a gyermekek számára. Az atya az építkezést fedezi, az Alapítványuk pénzéből, de a festés, berendezés, világítás, fűtés, szaniterek felszerelése a fiatalok kapcsolatain, találékonyságainak, támogatóik nagylelkűségén múlik. Így minden támogatást szívesen fogadnak, ami segíti őket abban, hogy ennek az embert próbáló feladatnak megfeleljenek.

Kérjük, segítsenek ebben! Szívesen fogadjuk olyan támogatók jelentkezését is, akik folyamatosan rendszeres időközönként juttatnának élelmiszert, tisztítószereket és más, a mindennapi élethez szükséges cikkeket a Gyergyószárhegyi otthonban levő magyar gyermekeknek A gyermekek jelenleg a szárhegyi ferencesrendi Kolostorban vannak elhelyezve, amíg be nem költözhetnek az otthonukba.

Nagyon-nagy segítség az, amit Ferenc B. Ervin szerzetes atyának köszönhetnek, aki a kolostor házfőnöke. Ő gondoskodik a hívek támogatásával a fűtés, világítás, melegvíz ellátásával.

Böjte Csaba atya hisz abban, hogy együtt meg tudunk menteni újabb félszáz gyermeket, akik segítség nélkül nem jutnának naponta ételhez, ruhához, saját ágyhoz és nem járhatnának iskolába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .