10 éves az Egyesület

10 éves az Egyesület
Megünnepeltük a hétvégén ezt a felejthetetlen 10 évet. Bizony, időnként keserves volt, amikor nem sikerült valamit megoldani. Szerencsére mindig akadt közöttünk valaki, akinek ötlete, javaslata alapján átlendítette az egyesület magát az „édes” oldalra, vagyis kikerültünk a hullámvölgyből, és újra elindulhattunk a lejtőn felfelé.
Az alapító tagok és a 35 önkéntes gondoskodtak az egyesület tervezett tevékenységéről már az elnevezéssel is, hogy lehetőségeink sokirányúak legyenek, hogy kiterjedjen minden korosztályra, településünk egészére, sőt a határon túlra is. Az egyesület alapcélja a halápi lakosok életminőségének javítása. Tevékenységi köreinkből csak néhányat emelek ki: egészségmegőrzés, szociális tevékenység, kulturális tevékenység, hagyományőrzés, természet- és környezetvédelem, sportrendezvények támogatása. A 10 év alatt 82 saját rendezvényünk volt, mind ingyenes, és 42 olyan alkalom, program ahol, segítséget nyújtottunk a határon túl is.
Az elmúlt 10 év alatt mindig kiváló kapcsolatot tartott egyesületünk városunk önkormányzati vezetőivel, a városi képviselőkkel.
Több együttműködési megállapodást kötöttünk, köztük az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal.
Egyesületünk tagja a Debreceni Karitatív testületnek is, jó és folyamatos a munkakapcsolatunk.
Több debreceni, de Debrecenen kívüli civil szervezettel, és helyben működő intézményekkel ápoltuk, ápoljuk a kapcsolatot. Minden együttműködési megállapodás tisztelettel töltött el bennünket, akár kaptuk, akár adtuk.
Mindent nem lehet elmondani az elmúlt 10 évről, mert az egyesület tevékenysége nagyon szerteágazó, sokrétű és sokszor nem is látványos. A már említetteken és az egyesület tagságán kívül sok-sok magánszemély támogatott akár az SZJA egy százalékával is. Talán nincs is az országnak olyan pontja, ahonnan ne kaptunk volna már segítséget, mi pedig elsősorban nem magunkért, hanem a településünkért, a gyerekekért határon innen és túl, a jövőért dolgoztunk, és tesszük ezt továbbra is.
Még egyszer hálás szívvel mondok köszönetet minden segítségért, amit kaptunk. E nélkül nem tudnánk eredményeket felmutatni, és az elkövetkezendőkben sem működni.
Mit is kívánhatnék közösségünknek a következő évfordulóra? Kívánom, mint tíz évvel ezelőtt is, hogy olyan egyesület maradjon, ahol más-más felfogású ember együtt tudjon dolgozni, alkotni a városáért, településünk lakói életminőségének javítása érdekében. Ehhez kívánok az elnökségnek, a tagságnak, a támogatóknak, az együttműködőknek sok-sok erőt, hogy tíz év múlva új utakat keresve és találva még több hasznos dologról lehessen számot adni.
A sok akadály és nehézség ellenére mi is kitartottunk és kitartunk még a mai napig is, hiszen azon dolgozunk nap, mint nap, hogy a környezetünkben élő gyermekek és családjaik megélhetési gondjain segítsünk, ugyanakkor hittel valljuk, hogy nagyon fontos, hogy az összetartozás a hagyományaink ne merüljenek feledésbe.
Boldog Születésnapot!
Berekméri Dalma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .